Tvätta av vintern och ge bilen en ordentlig vårkontroll

Boka vårkontroll av bilen på Lasingoo.se

Vinterns körning i skiftande väderlek och på salta vägar sliter på bilen och sätter sina spår. När våren kommer passar det bra att i samma veva som däcken ska skiftas ta extra hand om bilen. Du gör gott i att ge bilen en ordentlig vårkontroll.

Biltvätt

Återkommande underhåll på din bil förlänger dess livslängd och du behåller ett högt andrahandsvärde på bilen. Ta hand om din bil genom att tvätta den både in och utvändigt med jämna mellanrum. Det bästa för lacken är att du tvättar den för hand och det bästa för miljön i dessa sammanhang är att tvätta bilen i en gör-det-själv hall. Avfallsvattnet innehåller giftiga tungmetaller, oljor, tvättkemikalier och annan smuts som du inte vill spola av bilen på din uppfart då det orenat skulle rinna ut i dagvattnet.

Tvättar du inte för hand kan du antingen anlita en rekondfirma eller tvätta i maskintvätt hos till exempel OKQ8.

Däckbyte

Sommardäcken ska vara på senast den 15 april. Se till att du har rätt mönsterdjup och att däcket inte har några övriga skador. Lagen säger att mönsterdjupet ska vara minst 1,6 mm men den generella rekommendationen för sommardäck är att de bör hålla minst 3 mm. Har du ett däck som håller 3 mm vid säsongens start bör du alltså köpa nya däck till din bil. Rätt lufttryck för din bil finns ofta angivet på insidan av ditt tanklock. Om inte hittar du det i bilens instruktionsbok.

 

Läs också om hur du förvarar dina vinterdäck bäst.

Torkarblad

Kontrollera torkarbladets och torkararmens funktion inför kommande säsong. Med tiden slits gummit och torkarbladet försämras gradvis. Ser du att torkarbladen inte längre gör rutan helt ren ökar risken att du får försämrad sikt vid regn.

Passa på att fylla på spolarvätska.

Oljenivån

Kolla oljan så att den är på rätt nivå. Fyll på om behovet finns och välj den olja som din biltillverkare rekommenderar. Den informationen hittar du i bilens instruktionsbok.
 oljesticka-lasingoo

Vårkontroll

Vill du ha hjälp med att kolla till exempel torkarbladens funktion, motorns oljenivå, bilens belysning, hjulupphängning med mera i stället för att göra det själv? En vårkontroll utförs på våren när vi skiftar säsong. Det är en genomgång av din bil som kontrollerar att bilen är i bra säkerhetsskick efter vinterkörningen.

Du kan med fördel boka en vårkontroll i samma veva som du utför ditt däckbyte. Erbjuder din verkstad också biltvätt har du möjlighet att riktigt rå om bilen inför den nya säsongen.

Läs mer om vårkontroll och boka online till fast pris på Lasingoo