10 saker att packa i bilen på sommarens bilsemester

Packningen är viktig när familjen ska på bilresa tillsammans

Sommaren är bilresornas högtid. Bilar du en längre sträcka tillsammans med familjen i sommar? Se till att alla passagerare har det de behöver för en trevlig bilsemester tillsammans. Här följer tips på vad som kan vara bra att ha med i bilen för en nöjd resetrupp under en längre resa.

 

1. Ordning & reda – ta med soppåsar, hushållspapper och våtservetter.

2. Mellanmål – håll humöret uppe, ladda med bra mellanmål.

3. Dryck – kaffetermos, rikligt med vatten och så varsin bilmugg till alla passagerare.

4. Media – lyssna på sagor och berättelser tillsammans. Plocka med barnens favoriter och ladda ned nya inför resan. Kanske vill ni lyssna var och en för sig ibland så glöm inte hörlurar och laddare.

5. Lässtunder – ta med böcker att läsa tillsammans eller var och en för sig.

Läs också – Så packar du bilen rätt inför bilsemestern

6. Billekar – förbered bilbingo, packa ritblock, pennor och pyssel.

7. Vila – de mindre barnen brukar uppskatta en kudde, filt eller gosdjur som får följa med på resan för att göra vilan mysigare.

8. Utelek – vid korta eller längre pauser längs vägen se till att röra på er ordentligt så ni orkar flera mil. En fotboll eller liknande kan vara klokt att göra plats för i lasten.

9. Badstopp – ha badkläder och handdukar lätt till hands. Ett badstopp ger hela familjen både rörelse och ny energi.

10. Koll på reseförsäkringen? Ha med dig viktiga dokument som ni kanske kommer att behöva på resan, men helst slipper. Beställ det europeiska försäkringskortet via Försäkringskassan i god tid inför resan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Gör flera stopp på resan

Tänk på att ta kortare stopp ofta. Ett stopp varannan timme är en bra riktlinje för hela familjen. Sträck på benen och ta en promenad. Har ni familjens husdjur med i bilen blir detta extra viktigt. Kanske hittar ni en härlig utsiktsplats, vattenfall, badsjö eller fotbollsplan som överraskar. 

Vill du ha fler kloka tips om hur du förbereder dig och familjen inför resan och hur ni gör den till en minnesvärd semester? Kolla barnsemester.se

Inför din bilsemester

Att behöva besöka en bilverkstad på semestern vill vi helst slippa. När du ska ut på en längre biltur vill du ha ordning på bilen. Här är en kort kom-i-håg lista inför bilsemestern.

  • Har du ett serviceintervall runt hörnet? Kolla serviceboken och fundera på om det är läge att utföra en bilservice innan resan. 
  • Kontrollera att AC:n fungerar som den ska. En god luftkvalitet på en längre bilresa gör dig till en säkrare bilförare.
  • Kolla oljan och fyll på enligt bilens instruktionsbok vid behov.
  • Kolla lufttrycket. Stämmer ditt lufttryck med den last du har för semestern?
  • Besiktiga bilen innan resan om din besiktningsperiod avslutas innan du är hemma igen.
  • Se till att varningstriangeln är på plats.
  • Har du fyllt på spolarvätska?
  • Tvätta bilen innan resan. Det blir en trevlig start på turen!

Jämför bilverkstäder och kolla vad din nästa bilservice kostar på Lasingoo.