Bilservice innan semestern

Så undviker du tråkiga avvikelser från semesterplanen

Har du semestern spikad och klar? Släktingar ska besökas, vattenland ska undersökas och så den där välbehövda vilan på landet? Vi är många som ska trängas på broar och djurparker i sommar. Vår gissning är att väldigt få har planerat för en bilreparation eller trasig AC där mitt i allt det roliga. Ett sätt att försäkra sig om att slippa just den biten är att titta in hos en kompetent bilverkstad för en bilservice alldeles innan det är dags att ge sig av. 

Många bilverkstäder håller stängt på sommaren

Alla vill vara lediga när solen skiner. Till och med de som jobbar på bilverkstad. De större verkstäderna har möjlighet att hålla öppet hela sommaren, men de mindre som drivs av en eller två servicetekniker behöver sin sommarvila och väljer ofta att hålla stängt under några veckor. 

Bilservice nu? Jag har ju 1000 mil kvar till nästa service!

Tusen mil är snabbt gjort en svensk sommar om man har bilen som prioriterat färdmedel. Många kortare turer blandat med längre utflykter blir snabbt många mil. Ibland är det bra att ligga steget före och agera innan bilen ger signal för bilservice, speciellt om du vill fokusera dina lediga dagar på annat är vardagligheter som att besöka en bilverkstad. 

Läs också: Kolla AC:n innan bilsemestern

Boka bilservice i tre enkla steg

Ringa runt till bilverkstäder när våren står i full blom? Nej tack. Det finns annat att stå i. Som att rensa förråd, putsa upp familjens cyklar, planera skolavslutningar, och avrunda på jobbet. På Lasingoo kan du på snabbt och enkelt boka en tid för bilservice i tre enkla steg. 

  1. Ange registreringsnummer och hur långt bilen gått
  2. Jämför tillgänglighet och priserbjudande för verkstäder nära dig
  3. Boka en tid som passar dig.

Du får direkt en bekräftelse på din bokning och vi påminner dig ett par dagar innan via mail och sms. 

Varför serva bilen egentligen?

En bilservice är ett underhåll som genomförs enligt rekommenderade serviceintervall för att bilen ska fungera som den ska. Det är viktigt för din och dina medtrafikanters säkerhet och inte minst för att förebygga dyra reparationer.

Vid en bilservice kontrolleras olika slitagekritiska komponenter i din bil. Arbetet som utförs varierar med bilmodell, bilens ålder och antal körda mil. Din bilverkstad följer tillverkarens rekommendationer och utför arbetet med hjälp av ett serviceprotokoll. 

Läs också: Vad är en bilservice?

Hitta en bilverkstad nära dig som erbjuder fast pris. Och njut av sommarens alla lediga stunder utan att oroa dig för onödiga avsteg från semesterplanen!