Vad kostar en bilservice?

Vad kostar egentligen en bilservice, och vad är det du betalar för? Frågan är svårare att besvara än man tror. Ett bra svar är Det beror på, för det är så det ligger till. Det beror på en rad faktorer. Till exempel vilken bil du kör, hur långt den har gått, och hur väl du och eventuella tidigare ägare följt bilens servicerekommendationer.

En bilservice ser olika ut för olika bilar. Tillverkarens rekommendationer gäller och de skiljer sig åt mellan bilmärken och modeller. Det handlar om vilka arbeten som ska göras på bilen, hur ofta de ska göras och när i bilens livscykel de ska utföras.

Läs också: Vad är en bilservice?

Beroende på hur du brukar bilen, alltså vilken sträcka i mil du kör per år har din bil olika servicebehov. Man brukar säga att man ska byta olja minst en gång om året på de bilar som inte kommer upp i normalt antal körda mil per år, OCH har en motor där oljan ska bytas.

Eftersom verkstaden följer tillverkarens rekommendationer om vilket arbete som ska genomföras när på din bil varierar också priset per service. Vissa servicar kan innehålla fler kontrollpunkter och fler komponenter som ska bytas ut. Service där kamremmen ska skiftas är generellt betydligt dyrare än andra.

Vad betalar du då för?

Du betalar för att kontinuerliga kontroller genomförs där slitagekritiska komponenter byts ut i din bil. Du betalar för reservdelar och för den tid en mekaniker lägger ned i arbete på din bil. Du betalar för att hålla bilen säker. Och inte minst betalar du för att du håller bilen i gott skick vilket medför att andrahandsvärdet på din bil hålls så högt som möjligt.

Läs också: 6 saker att tänka på när du ska serva din bil

Hur kan Lasingoo ge fasta priser på bilservice direkt online?

När du anger ditt registreringsnummer, väljer bilservice och ger information om antal mil som bilen har gått kan vi presentera ett fast pris för dig. Det räknas fram genom att vi hämtar data från flera håll. Med hjälp av den här datan vet vi vilket serviceintervall som är rätt för din bil. Genom det får vi fram ett serviceschema,  i vilket vi utläser information om arbetstid och reservdelar som behövs för att uträtta arbetet.

Sedan saknas bara de verkstadsspecifika detaljerna. De verkstäder som är anslutna till Lasingoo lägger in vad de debiterar per arbetstimme och vilket pris de ger på motorolja och andra nödvändiga vätskor. Innan du hinner blinka sätts all den här datan samman och vi räknar fram ett fast pris för den service din bil behöver. Visst låter det enkelt? Det är enkelt för dig som konsument och det ska det vara.

Är du nyfiken på vad din nästa bilservice kommer att kosta? Kolla på lasingoo.se och boka en tid för att serva bilen på en bilverkstad nära dig.