Sveriges bästa bilverkstad 2019

Nordic Auto i Göteborg är Sveriges bästa bilverkstad 2019

För fjärde året i rad har vi sammanställt data från vårt system som visar vilka verkstäder i Sverige som fått högst betyg av kunderna de senaste tolv månaderna. Nu står det klart att förra årets vinnare Nordic Auto i Göteborg återigen kniper förstaplatsen som Sveriges bästa bilverkstad.

Sveriges bästa bilverkstad

Vi på Lasingoo åkte ner till Göteborg för att vara med och fira och räcka över plaketten till Markus Andersson och Nima Forooghi för andra året i rad. I deras lokaler är det enkelt att förstå att kunderna känner sig som hemma – man kan slå sig ner, ta en god kopp kaffe och läsa tidningen medan man väntar. Nima berättar vad han tror urskiljer deras verkstad från andra: 

– Vi jobbar stenhårt med kundnöjdhet och prio ett är att kunden ska förstå varför något måste bytas, åtgärdas eller servas. Bilägare förtjänar att veta vad det är man betalar för. De senaste åren har vi också märkt att det ställs högre krav på snabbare service där kunderna vill kunna boka på nätet och snabbt få en tid. Att återigen bli utsedda till Sveriges bästa bilverkstad känns fantastiskt. Det är ett kvitto på att vi gör någonting rätt. 

I ett samtal om hur kundomdömen skapar en bättre bransch för både verkstäder och bilägare säger Lasingoos vd Gustaf Hesselman:

– Omdömen från andra bilägare är för det första ett bra sätt att förenkla verkstadsvalet för bilägare, och för det andra ett effektivt verktyg för att göra hela branschen mer transparent. Det gör att verkstäderna lägger mer tid och energi på varje kund eftersom det i slutändan skapar nya och återkommande kunder. Det blir en win-win för både verkstäder och bilägare och det är något som Nima och Markus på Nordic Auto verkligen tagit till vara på. 

Stjärnverkstad

Själva utmärkelsen Stjärnverkstad skapades av Lasingoo för att motivera verkstäder att prioritera arbetet med kundnöjdhet, och belöna de verkstäder som uppnår ett genomsnitt om minst 8,0 av 10 poäng, viktat på antal omdömen. I dagsläget finns cirka 30 Stjärnverkstäder på Lasingoo. 

Topplistan i media

Ända sedan vi började utse Sveriges bästa bilverkstäder för fyra år sedan har tidningar och journalister intresserat sig för topplistan. Även den här gången har bil- och motortidningar som Aftonbladet Motor, Expressen Allt om Bilar, MotorMagasinet och Vi Bilägare uppmärksammat listan. 

Borlänge Bilverkstad tog sig in som nykomling på listan och landade på en sjunde plats. Till Dalarnas Tidning säger vd Raad Azzam:

– Det är verkligen jätteroligt. Det här är viktigt både för oss, vår arbetsmiljö och för kunderna. Vi släpper inte en kund förrän den är helt nöjd, så nästa år siktar vi så klart på utmärkelsen Sveriges bästa bilverkstad. 

Digitaliseringen ställer nya krav

När det blir vår tur att gratulera Raad Azzam på Borlänge Bilverkstad leder samtalet snabbt in på digitalisering av verkstadsbranschen och han uttrycker sig klokt:

– I dagens konkurrenskraftiga samhälle måste man digitalisera sin verksamhet för att gynnas av de fördelar som den nya tekniken bidrar med. Digitala verktyg och teknologier har förändrat vårt sätt att arbeta, kommunicera och samarbeta.

Raad delar även med sig av sin vision av hur man kan skapa en drömverkstad för bilägare. Han tror att det till stor del handlar om flexibilitet, och ger som exempel att personal som vid behov kan arbeta efter klockan 17, om det passar bättre för kunderna, kan vara en lösning. Raad har också märkt att en verkstad som kan utföra faktiska reparationer och inte bara byta delar är mycket uppskattat.

Ett enklare verkstadsval

Många bilägare upplever fortfarande att det är svårt att göra ett medvetet val av bilverkstad. Har man ingen tidigare relation till en verkstad finns det i regel väldigt lite att gå på.

Det är just det som Lasingoo genom att digitalisera verkstadsbranschen vill råda bot på. I bokningsmotorn på lasingoo.se får bilägaren tillgång till information om vilket arbete som ska genomföras inom en specifik tjänst. Verkstädernas erbjudanden listas på ett överskådligt sätt som tillåter bilägaren att jämföra verkstäder utifrån parametrar som: nästa bokningsbara tid, läge, omdömen från tidigare kunder och pris. Då blir det genast enklare att göra ett genomtänkt verkstadsval.


Se hela topplistan

Sveriges mest omtyckta bilverkstäder 2019

Källa: lasingoo.se. Högsta möjliga betyget är 10. Poängen sätts efter det genomsnittliga betyget i kombination med antal omdömen som verkstaden fått de senaste 12 månaderna.