Jämför bilverkstäder när du ska reparera bilen

En bil kan behöva repareras av en rad olika anledningar; bilen kanske har varit med om en olycka eller så har någon del helt enkelt blivit utsliten och gått sönder. Genom att ta in offerter för bilreparation från flera olika verkstäder kan du som bilägare fatta ett informerat beslut om vilken verkstad som är bäst för dig.

Din bil behöver en reparation

Även om moderna bilar är högteknologiska finns det många mekaniska komponenter som utsätts för slitage och behöver bytas ut under årens gång. Vare sig det handlar om missljud från motorn, en sidoruta som fastnat i nedvevat läge, hål i avgasröret, ettans växel tjorvar, tändningsfel eller en lös fläktrem bör bilen tas till verkstad för reparation.

Jämför verkstäder

För att du som bilägare ska känna dig trygg och kunna bestämma dig för vilken verkstad du ska vända sig till kan du genom Lasingoo enkelt jämföra flera erbjudanden genom att skicka din offertförfrågan till olika verkstäder. I din jämförelse ska du definitivt titta på de omdömen som verkstaden fått för tidigare arbeten. Se hur de arbetar med kundhantering och hur de verkar sköta själva verkstadsarbetet. Vidare kan du jämföra de priser du får från olika verkstäder. Hur ligger de generellt i pris? Hur tar de betalt, är det en löpande timdebitering de föreslår eller ger de ett fast pris? Vad kostar arbetet per timme? Vilka reservdelar använder de sig av, är det någon verkstad som verkar vara väldigt billig eller väldigt dyr på just reservdelarna bör du fundera på varför.

 

Läs också: 8 saker att tänka på när du ska reparera bilen.

Vad kostar en reparation?

Priset för reparationen beror på vilket problem som uppstått och hur det uppstått. Samma problem kan uppstå på bilen men bero olika saker. Har bilen varit med om en krock kan problemen vara större än de som direkt syns på bilen. Om det däremot bara rör sig om ett elfel kanske det är en lätt sak att ordna. Var noga med din beskrivning av ditt problem till verkstaden — ju mer information du ger, desto bättre.

När du väl valt en verkstad och lämnat in bilen är det möjligt att personalen upptäcker fler saker som behöver åtgärdas. I dessa fall kontaktar verkstaden dig för prisuppgifter i förväg.