Biltvätt och bilrekond – lanseras nu på Lasingoo

Boka Biltvätt och Bilrekond på lasingoo.se

Biltvätt har länge funnits som tillvalstjänst på Lasingoo och erbjudits av verkstäder som en form av mervärde till andra servicetjänster. Nu lanseras bilvårdstjänsterna bredare och presenteras som huvudtjänsterna biltvätt och bilrekond i verkstädernas utbud.

Biltvätt

Den biltvätt som Lasingoo-anslutna verkstäder erbjuder kan bokas i tre olika varianter. Utvändig tvätt är en handtvätt där bilens kaross behandlas med avfettning, spolas av med högtrycksspruta och behandlas med passande bilvårdsprodukter för bilens lack och fönster. Fälgrengöring ingår också. Invändig biltvätt är en handtvätt av instrumentpanel, klädsel, golv, mattor och fönster. Ut- och invändig tvätt är en kombination av de båda.

Vad kostar en biltvätt?

Kostnaden för en biltvätt beror dels på vilket upplägg du väljer, alltså vilket arbete som ska utföras på bilen. Ju mer gediget ditt tvättprogram är, desto mer tid tar det av din mekaniker och därigenom blir priset högre. En annan faktor som spelar in är storleken på din bil. Ju större bil desto större arbete. Ibland kan priset också bero på vilka produkter som används i din biltvätt.

När du ska boka biltvätt kommer du därför få priset bestämt utefter storleken på din bil. Detta läser lasingoo.se av från ditt registreringsnummer så det är ingenting du behöver hålla ordning på själv. Storleksklass bestäms av bilens vikt. Bilar under 1900 kg klassas som liten bil, väger din bil mellan 1900 och 2100 kg kallar vi den för mellanstor och om du kör en bil som väger mer än 2100 kg går den som stor bil.

Bilrekond

Ordet rekond är egentligen en förkortning av rekonditionering, som betyder ”att återställa till bra skick”. En bilrekond är det bästa sättet att behålla din bil i toppform, invändigt och utvändigt. Den här varianten av bilvård marknadsförs som halvrekond eller helrekond, där halvrekond är antingen en in- eller utvändig rekond och helrekond är en kombination av dem båda.

Läs också: Få tillbaka nybilskänslan med en rekond

Vad kostar en rekond?

Kostnaden för en bilrekond beror dels på vilket upplägg du väljer, alltså vilket arbete som ska utföras på bilen. En helrekond är ett större arbete och ligger därmed högst i kostnad. Halvrekond brukar förklarligen ligga på ungefär hälften av det priset. En annan faktor som spelar in är storleken på din bil. Ju större bil desto större arbete. Ibland kan priset också bero på vilka produkter som används i din rekond.

Nu lanseras tjänsterna Biltvätt och Bilrekond på Lasingoo. Kolla vilka bilverkstäder nära dig som erbjuder bilvård.